ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Exmaken stal hennes identitet

Ulrica Widsell · 9 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
"Jag har gått igenom ett helvete", säger Eva som drabbats av att få sin identitet stulen.  

"Jag har gått igenom ett helvete", säger Eva som drabbats av att få sin identitet stulen.   Foto: Mattias Holgersson


Tog lån och beställde betalkort i Evas namn

klar

Artikellänk är kopierad

När Eva var på jobbet var hennes man hemma och tog lån och  beställde betalkort i hennes namn. Eva visste ingenting medan skulderna växte. I dag är Eva tyngd över allt jobb med att bevisa att skulderna inte är hennes. Totalt har exmaken tagit lån och gjort köp för cirka 400 000 kronor genom att sno Evas identitet. Han har bland annat tagit lån i banker som skickar erbjudanden hem och beställt bankkort med kredit i Evas namn. Eva har polisanmält exmaken och en brottsutredning pågår. – Jag vill varna andra, säger Eva som bor i norra Stockholm.

Eva skilde sig från exmaken 2001. Brotten uppdagades förra året vid ett bilköp när Eva fick uppgifter från kreditupplysningen.

Enligt polisen är den här typen av brott vanliga.– Det vanligaste är att någon utomstående begår brottet. Man har på något sätt kommit över en lämplig identitet att använda och sedan beställer man kort och varor i den personens namn, säger Jan Granquist, kriminalkommissarie på Norrortspolisens bedrägerirotel.

Bristande kontroller gör det lätt för bedragarna.– I dagens läge bygger mycket på att det ska gå snabbt och det sker summariska eller dåliga kontroller, konstaterar han.

Eva heter egentligen något annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro