ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Expansion fortsätter tynga Metro

Stockholm TT · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningskoncernen Metro International redovisar en vinst efter finansiella poster på 2,4 miljoner dollar för årets tredje kvartal. Under samma kvartal i fjol gjorde Metro en förlust efter finansiella poster på 11 miljoner dollar.

Kvartalets omsättning steg från 74 miljoner till 87 miljoner dollar.

Men rensat för en reavinst på drygt 12 miljoner dollar i samband med försäljningen av verksamheten i Finland landade resultatet på minus 8,9 miljoner dollar.

Expansionen fortsätter att tynga resultatet. Och enligt vd Pelle Thörnberg har efterfrågan på reklammarknaden varit något svagare under det gångna kvartalet.

"Med Finlandsaffären är vi under slutet av tredje kvartalet på spåret att nå en nettovinst i år", skriver han i delårsrapporten.

Sverige fortsätter att vara en av Metros bättre marknader. Försäljningen steg med 3 miljoner dollar till 22,7 miljoner dollar och rörelsevinsten dubblades till 2,2 miljoner dollar. Och trots den hårda konkurrensen med numera tre gratistidningar i Stockholm ökade försäljningen för Stockholmsupplagan under kvartalet och rörelsevinsten steg 68 procent jämfört med samma kvartal i fjol, enligt Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro