ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Expert om lönesystemet: Risk för betygsinflation”

Erik Paulsson Rönnbäck · 25 Okt 2012
Uppdaterad 25 Okt 2012

Lärarna på sju skolor i Stockholm med sämst resultat får också lägst löneökning. Modellen döms ut av experter som varnar för betygsinflation.

klar

Artikellänk är kopierad

Expert om lönesystemet: ”Risk för betygsinflation”
Expert om lönesystemet: ”Risk för betygsinflation”

Lärarna på sju skolor i Stockholm med sämst resultat bland eleverna kommer inte att få lika stor löneökning som andra lärare i staden.

De får nöja sig med i genomsnitt 3,7 procent i stället för 4,2. Samtidigt får lärarna på de sju bästa skolorna en löneökning på 4,7 procent.

Skolverkets expert är kritisk mot Stockholms metod att skilja lönerna åt. Ragnar Eliasson, chef för utbildningsavdelningen, menar att det kan leda till att lärarna sätter högre betyg för att få högre lön.

– Det finns en risk för betygsinflation. Belöningssystem i form av löner är ett väldigt kraftfullt instrument och jag anser att man ska vara mycket försiktig med att utsätta systemet för detta. Det är viktigt att betygsättningen är likvärdig och att man inte urholkar och sänker kraven, säger Ragnar Eliasson.

Jonas Vlachos, docent i nationalekonomi vid Stockholms universitet, delar synen om att stadens nya modell riskerar att leda till en betygsinflation i hela Stockholm. 

– Det finns en uppenbar risk att man helt enkelt sätter högre betyg på eleverna, även om de inte lever upp till betygskriterierna. Detta är ett väldigt trubbigt sätt att styra lärarna.

Lärarna besvikna på staden

Simon Sandström, gymnastiklärare på Nybohovsskolan som hamnar i botten, är kritisk mot att andra lärares resultat får bestämma hans lön, och att staden inte tar tillräckligt stor hänsyn till att många av skolans elever är nyanlända till Sverige och därför har sämre svenskkunskaper. 

– Skolorna som premieras ligger i områden där eleverna har det enklare. Det kan leda till en lärarflykt, säger Simon Sandström.

Men Stockholms grundskolechef Håkan Edman menar att det är naturligt att lönerna skiljer sig åt och ser ingen risk för lärarflykt med den nya lönemodellen:

– Det bedömer jag inte kommer bli effekten. Vi tror tvärtom att vi kan bidra till att lärare har möjlighet att utvecklas i yrket. Vi har som ambition att en lärare ska kunna tjäna bättre, och vi vill kunna premiera en god lärargärning.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Paulsson Rönnbäck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro