ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Expert: Större barngrupper en hälsofara

Edvin Gepertz · 18 Mar 2011
Uppdaterad 18 Mar 2011
Amanda Colliander är bekymrad över det ökande antalet barn på förskolan. Sonen Oliver, 2, flyttas till en grupp med äldre barn. ”Det blir bara fler barn hela tiden”, säger hon.

Amanda Colliander är bekymrad över det ökande antalet barn på förskolan. Sonen Oliver, 2, flyttas till en grupp med äldre barn. ”Det blir bara fler barn hela tiden”, säger hon. Foto: Lena Garnold


Oliver, 2, tvingas in i en större grupp med äldre barn. Det går åt fel håll”.

klar

Artikellänk är kopierad

När Östra Palmgrensgatans förskola i Göteborg tar in fem nya barn flyttas Oliver Colliander, 2, till en grupp för barn mellan tre och fem år. – Det som oroar är att det blir totalt 24 barn, det känns väldigt mycket, säger mamma Amanda Colliander. Hon är nöjd med förskolan men är bekymrad över utvecklingen med allt fler barn. – Det går ju åt fel håll och jag vet att de har som mål att sänka antal barn men det händer ju aldrig någonting, det blir bara fler barn hela tiden, säger hon. Ann Jansson, hygiensjuksköterska i förskola på Smittskyddsenheten i Västra Götaland, påpekar att antal barn är en hälsofråga. – Det blir ju en större risk för smittspridning naturligtvis eftersom det är fler barn på samma yta, säger hon. Anette Bernhardsson, ordförande för stadsdelsnämnden Västra Göteborg, förklarar att anledningen till de ökande barngrupperna är att de har fått in många nya barn och att det har gått oerhört fort. – Vi har sagt att det är temporärt och hoppas kunna lösa detta, vi får fem nya avdelningar i september. Vi letar efter lokaler, vi gör allt vi kan, säger hon. De stora barngrupperna gör att Amanda Colliander överväger andra alternativ för Oliver, än den kommunala förskolan. – Frågan är om det kommer påverka Oliver och det är klart att vi funderar på om vi gör rätt i att ha honom på kommunalt dagis, vi har ju många vänner som gått över till kooperativt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro