ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Expert: Ta in igelkottarna

TT · 26 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Det milda vädret i södra Sverige gör att igelkottarna vaknar för tidigt ur sin vinterdvala. Och de får ett obehagligt uppvaknande. När de vaknar är de hungriga - men det finns ingen mat.

– Många igelkottar går svältdöden till mötes, säger viltrehabiliterare Chatarina Krångh till Sydsvenskan. Vanligtvis vaknar djuren i månadsskiftet mars- april då temperaturen ligger stadigt över nio grader. På flera håll i landet har igelkottar som lämnat sina sovplatser redan nu. Eftersom det inte finns tillräckligt med föda - kottarna äter maskar och insekter - uppmanar nu Krångh privatpersoner att ta hand om underviktiga igelkottar. Privatpersoner får enligt reglerna ha ett vilt djur inomhus i högst två dygn.– Ta in den i rumsvärme, 18- 20 grader, ha den i en kattbur med tidningspapper i botten och med lite halm som den kan krypa in i. Mat som rekommenderas är blötlagd torrfoder för katter eller hundar och vatten, eftersom mjölk kan leda till tarminflammation.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro