ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten: Därför kommer Romson och Fridolin sitta kvar

Evelina Pålsson · 25 Apr 2016
Uppdaterad 25 Apr 2016
Statsvetaren Jonas Hinnfors tror att Gustav Fridolin och Åsa Romson tror sig ha ett tillräckligt stöd för att få ett starkt mandat i kongressen.

Statsvetaren Jonas Hinnfors tror att Gustav Fridolin och Åsa Romson tror sig ha ett tillräckligt stöd för att få ett starkt mandat i kongressen. Foto: TT Nyhetsbyrån


Statsvetaren Jonas Hinnfors tror att Romson och Fridolin valt att ställa sina platser till förfogande för att få partiets stöd på papper. Det kan hjälpa till att släcka det pyrande missnöjet mot dem” säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Att som Åsa Romson och Gustav Fridolin nu valt att göra och ställa sina platser till förfogande är alltid riskfyllt enligt statsvetaren Jonas Hinnfors. Valberedningen sonderar nu terrängen efter alternativa kandidater för positionerna och under kongressen i mitten av maj kommer Åsa Romsons och Gustav Fridolins öden som språkrör att avgöras.

Men enligt Jonas Hinnfors är det troligast att de kommer att sitta kvar.

► LÄS MER: Språkrören beredda att lämna sina poster

– Att de tar det här steget betyder att de förmodligen fått antydningar om att det finns ett hyfsat stöd, säger Jonas Hinnfors och fortsätter.

– Jag kan inte säga att det kommer att stärka dem men det här kan hjälpa till att släcka det pyrande missnöjet mot dem. De närmsta veckorna fram till kongressen är avgörande. Finner valberedningen inga lämpliga kandidater sitter Åsa Romson och Gustav Fridolin säkert, enligt Jonas Hinnfors.

Får de konkurrens blir det ett mer riskfyllt drag.

– Men den kritik som Romson och Fridolin fått kan även riktas mot andra personer i partiet. Till exempel så har Per Bolund och Isabella Lövin bidragit till kompromisserna som gjorts, de protesterade inte mot Kaplan och de har inte agerat, säger han.

Enligt Jonas Hinnfors finns det tre alternativ för hur kongressen den 13 till 15 maj kommer att utspelas.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro