ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten: De kan ta över landslaget

TT · 12 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT.

KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT.


klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges förbundskapten Lars Lagerbäck avgår efter kvalfiaskot och förlusten mot Danmark i lördags. Metros expert Bosse Petersson rankar de troliga efterträdarna och avslöjar sin egen favorit.

Lagerbäck avgår efter kvalfiaskot

Lagerbäck kliver av efter tolv år på posten. Matchen mot Albanien på onsdag kan bli hans sista landskamp.Tar sig landslaget – mot alla odds – till play off i november, lyckas där och når VM-slutspelet i Sydafrika, sitter Lars Lagerbäck kvar hela vägen.Så kommer det nog inte att bli – såvida inte ett mirakel inträffar och Malta tar poäng av Portugal på onsdag kväll.Allt talar förstås för att Lagerbäck tackar för sig redan efter kvalavslutningen mot Albanien på Råsunda.Därför valde han och den assisterande förbunds­kaptenen Roland Andersson att gå ut med beskedet om sin framtid redan nu.– Vi bedömde att det var bäst att gå ut och säga det här nu för att slippa alla spekulationer.Hösten 1997 fick han jobbet som assisterande förbundskapten åt den då nyutnämnde Tommy Söderberg. 2000 bildade de ett delat ledarskap. Sommaren 2004 blev Lagerbäck ensam förbundskapten.Åren 2000–2008 är några av de mest framgångs­rika i svensk landslags­historia med fem nådda mästerskap på raken.Det var med delade känslor han lämnade sitt besked.– Jag har varit oerhört privilegierad under åren och fått jobba med de bästa spelarna. Men jag känner mig jäkligt besviken över att vi haft ett kval där vi inte lyckats få in bollen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro