ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten: De kommer att tävla mot Frans i finalen

· 12 Maj 2016
Uppdaterad 13 Maj 2016

Foto: TT bild


Förväntningarna på programledarna Mede & Zelmerlöw är enorma efter succésändningen i tisdags. Vad ska de hitta på i kväll? Den andra semifinalen i Eurovision bjuder på ett starkare startfält bland låtarna. Australien och Ukraina ligger redan högt på spelsajterna för att utmana Ryssland i finalen. Metros expert Nina Andrén tippar de tio länder som går vidare till final i kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Australien – "Sound of silence" – Dami Im

EBU har gett Australien nytt förtroende efter succén ifjol men får kvala som alla andra. Dami Im är stensäker i en powerballad som alla Idolvinnare bara drömmer om att få sjunga. Gåshud. Utmanar Ryssland om seger i finalen på lördag.

Ukraina – "1944" - Jamala

Ukraina levererar alltid toppresultat och oförglömliga nummer så även i år. Sångerskan Jamala sjunger ömsom skriker en mörk, überdramatisk och känslosam ballad om sin gammelmormor som drabbades av krimtatarernas deportation 1944.

Bulgarien – "If love was a crime" – Poli Genova

Wow! Här har ni en tjej som både ser ut och låter som en popstjärna. Tydlig och rak poplåt som borde funka på listorna här hemma och som definitivt borde funka i Eurovision. Kul för Bulgarien som bara nått final en enda gång tidigare.

►LÄS MER: Fem snackisar du inte ska missa i andra semifinalen

Belgien – "What’s the pressure" – Laura Tesoro

Ibland har startnummer stor betydelse för avancemang. Går man ut sist efter en lång radda slätstrukna bidrag låter plötsligt en discofunkschlager väldigt ungdomlig och kul. Laura är charmig och dansar loss på scenen med kompisgänget.

Serbien – "Goodbye (Shelter)" – Sanja Vucic Zaa

Sanja är inte den som sparar på krutet. Mäktig sånginsats i en poprocklåt som handlar om något så allvarligt som våld mot kvinnor. Estetiskt skildrat på scenen av körsångerskorna som för tankarna till gamla vinnaren Molitvas nummer.

Israel – "Made of stars" – Hovi Star

Israel har en brokig bana av finalplatser. Det borde dock gå vägen för Hovi Star som tar i från tårna i en bombastisk ballad som bara växer. Hovi har under veckan haft en publik beef med holländska artisten. Uppfriskande!

Vitryssland – "Help you fly" – Ivan

Detta är en högst medioker låt. Men i den här tävlingen är scenframträdandet minst lika viktigt. Och vem kan säga nej till en kille som dansar med vargar och har sig själv som hologram? Naken dessutom. Jättebebisen på slutet är pricken över i:et. 

Lettland – "Heartbeat" – Justs

Modern pop med skönt komp sjungs av snygg kille i skinnjacka som skriker ut sin längtan efter någons hjärtslag. Om Justs blir övertaggad i direktsändning finns risk för att det tyvärr mest låter gapigt. Men de där ögonen förtjänar finalplats.

Litauen – "I’ve been waiting for this night" – Donny Montell

Tycker du att det här låter bekant? Det beror förmodligen på att det är svenska låtskrivare och producenter bakom Litauens bidrag. Ofarligt och ”helt okej mellanmjölk” som Henrik Schyffert skulle uttryckt det. Vidare trots svajig sångröst. 

Polen – "Color of your life" – Michal Szpak

Ofta premieras starka stabila sångröster i ett myller av osäkra yngre artister i semifinalerna. Michal behöver inte koncentrera sig på koreografi utan står bara rakt upp och ner och förmedlar en känsla. Boarderlinefinalbiljett.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro