ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten: Det talar för och emot ligakonstellationerna

metro · 25 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Internationell

Extremt organiserade

Det finns ligor, bland annat från Balkan, som har visat prov på extremt välorganiserade kupper, rörlighet över hela Europa och en förmåga att försvinna snabbt och utan ett spår ur landet. Det krävs både lokalkännedom och kunskap om svensk polis och svenska förhållanden för att kunna genomföra någonting sådant här.

Internationell/svensk

Troligaste scenariet

Detta är det troligaste, i någon form. En stor del av den organiserade brottsligheten är inte så organiserad som den kan verka utan utgörs av tillfälliga grupperingar med lösa bindningar sinsemellan.Det krävs ett sammansvetsat gäng för att genomföra något sådant här. Man måste, så att säga, veta vilken nivå de andras nerver ligger på.

Svensk

Har genomfört brott ihop

Gruppens kärna skulle kunna tillhöra någon av de kriminella organisationerna – personer som tidigare har genomfört grova brott tillsammans.En svensk liga hade sannolikt behövt ”köpa in” kompetens utifrån. Att använda en svensk pilot skulle  vara alltför självmarkerande vid polisens spaningar.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro