ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten om Fnatics värvning och runan som är snackisen i LCS

Erik Glanell · 18 Jan 2018
Uppdaterad 18 Jan 2018
Martin "Rekkles" Larsson (vänster) och hans Fnatic kommer inte halta av runsystemet, enligt League of legends-experten Henning Eklund (höger).

Martin "Rekkles" Larsson (vänster) och hans Fnatic kommer inte halta av runsystemet, enligt League of legends-experten Henning Eklund (höger). Foto: Riot


Det nya runsystemet i League of legends bäddar för en potentiellt kaosartad start på LCS som drar i gång på fredag.

klar

Artikellänk är kopierad

Innan lagen optimerat sina spel ska man inte bli överraskad om det sker en eller annan skräll när LCS rullar igång med det nya runsystemet. För den svenske League of legends-experten och kommentatorn Henning Eklund är en av höjdpunkterna att se vilket lag som anpassat sig bäst. Och inte minst hur runan Unsealed Spellbook, som verkligen fått fäste i Korea och Kina, kommer att spelas.

– Det är en runa som nu spelas på carrys, top laners och supports. Ingen hade förväntat sig det innan och det ska bli kul att se vad toppspelarna har gjort för att anpassa sig. I och med att olika metan passar olika lag olika bra är det svårt att säga redan nu vilka lag som det kommer passa bäst under den här säsongen. Men jag tror helt klart att det kommer ha en stor påverkan, säger han.

Trots ett ovisst läge är Henning Eklund inte orolig för att metat ska fälla krokben på svenska superstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson och hans lag Fnatic. Snarare tvärtom.

– De är smarta och erfarna. Spelare som sOAZ [Paul Boyer] har varit med under lång tid, många olika metan och har visat gång på gång att han kan anpassa sig. Dessutom har de en stor apparat kring laget med coacher och flera olika analytiker. Med den erfarenheten, infrastrukturen och kunskapen är de ett av de lagen som kommer att klara sig bäst, tror jag, säger han.

Fnatic laddade upp inför den nya säsongen med att bänka dansken Jesse ”Jesiz” Le och i stället ta in den tidigare Unicorns of Love-spelaren Zdravets ”Hylissang” Iliev Galabov på supportplatsen. Ett byte som, enligt Lol-experten, är ett osäkert kort som i värsta fall skulle kunna sluta med ytterligare en NoXiAK-situation om lagets prestation vacklar.

– Baserat på det man har sett av honom framstår han som väldigt ojämn. Vissa matcher och dagar så har han verkligen presterat och andra dagar har han begått misstag efter misstag. Det ska bli kul att se vad Hylissang kan göra, men jag är långt ifrån övertygad om att det är en förbättring för Fnatic, säger han.

Allt tyder på att värvningen av Hylissang är ytterligare ett steg i Fnatics karaktäristiska spel kring Martin ”Rekkles” Larsson för sätta ännu mer press i botlane.

Första tillfället att se hur Fnatic anpassat sig till det nya metat är i matchen mot Splyce. Ett lag som gjort stora förändringar sedan förra säsongen. Henning Eklund tror på ett spännande möte, men att resultatet av allt att döma inte kommer bli en överraskning.

– Splyce har många spelare som är duktiga individuellt men de har inte spelat tillsammans förut och har en oprövad midlaner. Individuellt håller nog Fnatic och Splyce ungefär samma nivå, men jag tror att Fnatic kommer vara betydligt bättre förberedda och mer samspelta. Jag skulle bli överraskad om Splyce vinner, säger han.

pil
Här är svenskarna i EU LCS

Martin ”Rekkles” Larsson, FnaticPetter ”Hjärnan” Freyschuss, G2Hampus ”sprattel” Abrahamsson, H2KJonas ”Memento” Elmarghichi, RoccatFelix ”Betsy” Edling, GiantsJakob ”Yamatocannon” Mebdi (coach), Vitality

LÄS MER
HeatoN: Det stinker plastiga, amerikanska pengar om Overwatch League
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro