ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Experten om mystiska klimatmålningen: En äkta Banksy

Sophie Tanha · 26 Apr 2019
Uppdaterad 26 Apr 2019
Ingen vet vem den mystiske konstnären Banksy är.

Ingen vet vem den mystiske konstnären Banksy är. Foto: TT


Efter att klimataktivister använt platsen i London som sin bas har en ny väggmålning dykt upp. Konstkännaren John Brandler är övertygad om att den är gjord av ikoniske streetkonstnären Banksy.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag är övertygad att det är en Banksy av två skäl: det handlar om ett ämne han skulle kunna stötta, och det är ett uppföljande verk till ett annat från december 2018, säger galleristen John Brandler till brittiska tidningen the Guardian.

Väggmålningen har uppstått vid Marble Arch i centrala London, platsen som klimataktivister i gruppen Extinction rebellion har ockuperat under de två veckorna de protesterat mot klimatpolitiken.

”Slutet på förtvivlan och starten för åtgärder”

Det handlar om en spraymålning av en ung flicka som efter att ha planterat en växt håller i logotypen för Extinction rebellion. Bredvid henne står det ”Slutet på förtvivlan och starten för åtgärder” (”From this moment despair ends and tactics begin” på orginalspråket engelska).

– Namnet i hörnet är inte viktigt, verket är en signatur i sig. Och detta är en Banksy. Det är ett underbart budskap och ett vackert verk, säger John Brandler till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro