ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten om svenskarna i Dota 2-majorn

Erik Glanell · 24 Apr 2017
Uppdaterad 4 Maj 2017
Truls ”Arichip3lago” Warvsten ser fram emot en fartfylld majortävling i Kiev.

Truls ”Arichip3lago” Warvsten ser fram emot en fartfylld majortävling i Kiev. Foto: Privat/skärmdump


Helsvenska laget Alliance missade en plats i Dota 2-majorn i Kiev som drar igång under måndagen. Men deppa inte. Det finns det andra blågula hopp i mångmiljon-turneringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Totalt 16 lag tävlar i Kiev-majorn där vinnarna går hem 9,5 miljoner rikare.

Svenska kommentatorn och Dota 2-experten Truls ”Archip3lago” Warvsten är taggad inför turneringsstarten och säger att mycket pekar mot att det är en underhållande vecka som Dota 2-tittarna har framför sig.

– I den senaste stora turneringen, DAC (Dota 2 Asian Championship), var det väldigt många bra matcher. De var inte så långa och utdragna. Jag tror att det kommer vara likadant här, säger han.

Tillsammans med streamaren och kommentatorkollegan Kim ”Drayich” Larsson kommer han att guida tittarna genom matcherna på Twitch.

Truls ”Archip3lago” Warvsten hade gärna sett att Alliance tagit sig till tävlingen, men trots misslyckandet tycker han ändå att det ser bra ut för laget.

– Det är lite tråkigt att de inte lyckades. Man hejar ju såklart på de svenskar som finns. Speciellt det helsvenska laget. Men de spelade bättre under säsongen än tidigare så det var ju ett gott tecken, säger han.

Som segerfavorit i majorn håller han i stället OG, där svensken Gustav ”s4” Magnusson ingår.

– De har presterat väldigt bra den senaste tiden. I gruppspelet tappade de bara en av tio kartor, säger Warvsten.

Vad är det som gör just OG så bra?

– De är helt klart duktiga spelare allihop och Fly (Tal ”Fly” Aizik) är en bra kapten och ledare för laget. De kan ligga under i första delen av kartan, men under midgame så kommer de tillbaka och vinner fajter. De har riktigt bra samspel i laget.

Enligt Truls ”Archip3lago” Warvsten finns det dessutom ytterligare chanser för de blågula färgerna att nå en bra placering genom Ludwig ”zai” Wåhlbergs lag Evil Geniuses.

– Evil Geniuses skulle jag sätta i åtminstone topp 4. Team Secret har inte spelat så många officiella matcher på sistone så det är svårt att säga var de är i jämförelse med de andra lagen. Jag skulle tippa topp åtta om de inte får det alldeles för svårt i gruppen.

Gruppspelet är uppdelat i fyra rundor av bäst av tre-matcher där vinst- och förslustfaktorn avgör vilken seedning laget får till slutspelet. I slutspelet gäller singeleliminering, alltså, om man förlorar så åker man ut. Finalen spelas i en bäst av fem.

Här kan du följa Kim ”Drayish” Larsson och Truls ”Archip3lago” Warvstens major-stream.

pil
Truls ”Archip3lago” Warvsten om svenskarna i Kiev-majorn

Ludwig ”zai” Wåhlberg, Evil Geniuses

”Utöver att han var väldigt ung kom han från Heroes of Newerth och blev känd för att han hade en annan spelstil än de andra. Han spelade mer girigt och fick alltid mer farm. Hans farm med Enigma under The International var helt sjuk. Han kan spela många olika hjältar på ett väldigt bra. Jag tror att han själv har kallat sig lite grann för en hipster på det sättet att han gillar att spela som inte alla andra gör.”

Johan ”pieliedie” Åström, Team Secret

”Han är en stabil spelare som är mer åt ward-hållet. Alla de här tre spelarna är sjukt bra, men det är lite svårare att säga precis vad som gör att Pieliedie sticker ut. Han är en lugn spelare. Han blev utsedd till MVP efter Shanghai-majorn kallad ”the lion king” efter hans spel med hjälten Lion. Han har koll på sina rotationer.”

Gustav ”s4” Magnusson, OG

”När han spelade med Alliance körde de med s4:s initiator-roll i midlane, men det passar honom bättre att spela offlane som han gör nu. Han har oerhört bra gamesense och det märktes tydligt när han var med och kommenterade med mig och Kim [”Drayich” Larsson] en gång. Han har så mycket att säga och allt låter rimligt och perfekt. Han har stenkoll på vilken tajming som fungerar och som spelare är han allround, stabil och bra.”

LÄS MER
Asiatiska spelen vill inkludera e-sport
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro