ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten: De kommer topp fem i Eurovision-finalen

· 13 Maj 2016
Uppdaterad 13 Maj 2016
Australien vinner om Nina Andrén har rätt. 

Australien vinner om Nina Andrén har rätt.  Foto: Alloverpress


I morgon är det dags att avgöra vem som vinner Eurovision Song Contest. Metros expert Nina Andrén har lyssnat och analyserat och gett sin dom: de här bidragen kommer topp fem.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Australien – "Sound of silence" – Dami Im

Australia 12 points! Sångerskan Dami Im är stensäker i sin lyxiga powerballad och gåshuden kommer att sprida sig som en löpeld genom Europa. De flesta har på förhand en positiv relation till nykomlingen Australien och spetsar öronen extra för att lyssna – och blir då hänförda. Gissar även att både svenska juryn och folket enas om att detta är favoriten.

2. Ryssland – ""You are the only one" – Sergey Lazarev

Årets stora förhandsfavorit har lagt en förmögenhet på att få till den perfekta scenshowen. Det är vansinnigt snyggt när superstjärnan Sergey klättrar runt på LED-skärmen. Sångrösten är felfri. Låten känns dock inte 2016 och för alla grannröster som ramlar in faller några bort på grund av Rysslands politiska ståndpunkt. Strid på kniven in i det sista med Australien.

►LÄS MER: Fem snackisar du inte ska missa under finalen

3. Sverige – "If i were sorry" – Frans

Skånepågen charmade hela Sverige tidigare i år. Varför skulle Frans inte kunna charma hela kontinenten? ”If I were sorry” sticker ut i startfältet genom att låta väldigt modernt, ungdomligt och självklart. Bildklippningen hjälper även till att komma nära Frans som TV-tittare. Bland journalister på plats pratas det om en svensk dubbel. 3:a mer realistiskt.

4. Armenien – "LoveWave" – Iveta Mukuchyan

Det här är det närmaste vi kommer att få se Beyoncé i Eurovision. Numret, gjort av svenska Sacha Jean-Baptiste, trollbinder publiken och Ivetas starka pipa får nästan Globen att lyfta. Att själva låten är en axelryckning är sekundärt i sammanhanget.

5. Italien - "No degree of separation" – Francesca Michielin

Enda landet av Big 5 som kan ta sig in i toppen. (Räknar bort Frankrike då Amir inte levererar på scenen trots bra låt.) Francesca är en sympatisk sångerska som för tankarna till Laura Pausini i en midtempoballad på italienska och engelska. Scenshowen bjuder in till en naturpromenad bland träd och blommor. Mysig känsla som bör slå an hos tittare i alla åldrar.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro