ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten: Måns vinner på lördag!

Joel Linde · 22 Maj 2015
Uppdaterad 24 Maj 2015
Startplatsen kan spela stor roll för chanserna i ESC, men i detta fall gör de inte det: Sverige kommer vinna, tror Experten Ronny Larsson.

Startplatsen kan spela stor roll för chanserna i ESC, men i detta fall gör de inte det: Sverige kommer vinna, tror Experten Ronny Larsson. Foto: Jessica Gow/TT


Trots att Sverige hamnade på den mindre fördelaktiga övre halvan i finalen i Eurovision Song Contest på lördag tror många på favorittippade Sverige som vinnare.

klar

Artikellänk är kopierad

Måns Zelmerlöw gick som väntat vidare från semifinalen i Eurovision Song Contest och tar plats i startfältet till lördagens final i Wien. Och nu har startlistan släppts: Favorittippade Måns startar som nummer tio, och sist ut är Sveriges kanske största konkurrent, Italien.

Hur gynnsamt är egentligen Sveriges startnummer, och hur stora är våra chanser?

– Jag tror att vi vinner. Jag har känt det sen i måndags. Vem man än pratar med här så nämner de Sverige, tillsammans med Italien, Ryssland eller Australien, säger Ronny Larsson, Eurovisionbloggare för QX på Schlagerprofilerna.

Är det glada miner där nu?

– Det känns mer som att folk är oroliga och börjar bli nervösa på riktigt nu. Jag tror inte att någon var nervös för att vi inte skulle gå igenom semifinalen, men nu börjar det på riktigt och då börjar folk spekulera i hur det ska gå.

Ronny Larsson säger att stödet för Sverige är bra, det är mycket fans och relativt mycket press på plats. Uppslutningen är bra. Vad gäller Måns Zelmerlöws chanser i finalen så tror Ronny Larsson som sagt på vinst.

– Måns nummer sticker ut så mycket. Det är inte ett jättekul år. Hans största konkurrenter är inte så moderna, det hade varit värre med ett gäng poplåtar, säger han. Italien och Ryssland kommer med två ballader.

Att Sverige hamnade på övre halvan i startfältet tror han inte gör så mycket, även om det inte är ultimat.

– Programmakarna försöker väl få folk att stanna kvar så länge som möjligt och då lägger de en sån storfavorit i slutet. Men jag tror faktiskt inte att det spelar så stor roll för andra halvan innehåller så många ballader, så det blir en extremt lång transportsträcka till att höra ytterligare en ballad, säger Ronny Larsson.

– Men egentligen tror jag tror inte att startordningen spelar så stor roll, om man inte går ut som nummer två kanske, då hade det känts lite kyligt, säger han.

– Vi hamnade mellan två ballader, det är väl precis vad vi vill ha.

Och hur ser du på att vi hamnade precis efter Norge?

– I Sverige ser vi nog Norge som en toppkandidat, men jag tror inte att övriga Ruropa är helt ense om det. Och jag tycker att nummer tio är bra. Conchita hade ju nummer elva i fjol och hon vann ju!

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro