ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experten: Så fixar du profilen i dejtingapparna

Valerie Kaspersen · 13 Apr 2019
Uppdaterad 14 Apr 2019
Känner du dig vilse bland dejtingapparna? Metro har pratat med experten Emilie Ebbis Roslund.

Känner du dig vilse bland dejtingapparna? Metro har pratat med experten Emilie Ebbis Roslund. Foto: Justina Hüll/ Unsplash


Dejtingappar finns så att det räcker och blir över. Det kan vara svårt att orientera sig i djungeln bland svajpande och superlikes. Vi har pratat med dejtingexperten Emilie Ebbis Roslund om hur man bäst tar sig fram.

klar

Artikellänk är kopierad

Emilie Ebbis Roslund är kolumnist på Metro och driver även podden Singelrådet.

När det gäller nätdejting så finns det tips och trix att ta till för att få ens profil att sticka ut från mängden. Din profil kan nästan ses som ett cv eller personligt brev, menar dejtingexperten. 

– Om vi utgår från vad dejtingapparna har gemensamt så kan man lägga upp bilder och skriva en text. Det är det man i huvudsak kommunicerar med. Därför är det bra om man ger en så tydlig av en själv som möjligt, både i text och foto, säger Emilie Ebbis Roslund. 

Viktigt att sticka ut

När du väl skapar din profil är det viktigt att fråga dig själv vad det är du söker, menar Emilie Ebbis Roslund.

– Är det sex jag är ute efter? Eller något långvarigt? Vill jag hitta kärleken eller är jag öppen för allt. Det tycker jag man kan visa lite i sin text. Är man bara intresserad av att ligga bör man kanske visa det genom att skriva “letar inte efter något seriöst”.

Att kunna sticka ut bland alla tusen profiler kan vara svårt, men det finns knep att ta till.

– Du behöver inte skriva var du är ifrån, vad du pluggar eller jobbar med. Det är saker man kan chatta om. Håll dig till ett stycke, runt fem rader. Ha med någonting som är talande för dig själv och har med din smak eller humor att göra.

Att i profilen lista allting som man inte är intresserad av är inte den bästa vägen att gå, enligt Emilie. Det finns fördelar med att förmedla en positiv känsla.

– Satsa på humor och positiv energi i själva bion. Ta hjälp av en kompis och fråga hur de skulle beskriva dig och citera det.

Se till att det inte går allt för lång tid innan ni ses. Foto: Unsplash.
Se till att det inte går allt för lång tid innan ni ses. Foto: Unsplash.

Visa dina intressen

Något som är en viktig del i alla dejtingappar är bilderna. De är minst lika viktiga som texten, menar Emilie. Tre till fem bilder är lagom.

– Det är bra om man använder sig av bilder som är färska. Det är inte speciellt kul med en bild för fem år sedan om du inte ser exakt likadan ut, säger hon och fortsätter:

– Ta en bild i en miljö där du känner dig hemma och ta också en selfie bara för att man ska få lite mer personlighet. Intressena är bra att skildra på bild. Det ger den som svajpar möjligheten att ställa en första fråga.

Självklart finns det saker du bör undvika. Klyschor, negativitet och alldeles för redigerade bilder går sällan hem.

– När alla bilder är tagna i badrumsspegeln eller om man har solglasögon går de bort. Det handlar om att visa dig själv.

Innan du ger dig ut i svajpdjungeln kan det vara en bra idé att låta någon se över vad du har skrivit. 

– Låt kompisen kolla innan du lägger upp.

Börja med att fråga något

Att svajpa kan vara lätt, men att inleda en konversation kan vara knepigt. Att börja med en fråga är ett rätt säkert kort, enligt Emilie.

– Ställ en fråga eller kommentera något av det man ser på bilderna eller det man ser i bion. Typ om jag svajpar fram någon som har en likadan jacka som mig så kan jag öppna med “vi borde gå på stan tillsammans och matcha”.

Om det nu är så att ni klickar med varandra så bör ni inte vänta alltför länge med att ses.

– Då kommer det bara rinna ut ur sanden. Man får ha i åtanke att den man skriver med också skriver med andra och nya matchningar kan dyka upp, säger Emilie och fortsätter:

– Där har jag också ett tips. Befinner man sig på olika orter eller på nått sätt inte kan ses så kan man ta en facetime-öl eller snacka i telefon.

pil
Emilie Ebbis Roslund: Fem tips för en bra dejtingprofil

Var tydlig med vem du är – i både text och bild.

Välj nya bilder på dig själv. Gärna där du sysslar med en hobby. Du ger du personen som svajpar en chans att ställa en fråga.

Satsa på humor och positiv energi i din text. 

Låt en kompis se över din profil innan du sätter igång.

Låt det inte gå allt för lång tid innan du och din matchning ses.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro