ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Expertens sista minuten-tips: Så fixar du sommarjobbet

Sofia Börjesson · 2 Maj 2016
Uppdaterad 3 Maj 2016

Har du inte lyckats få något sommarjobb ännu? Lugn, det är inte för sent. Jobbsökarexperten Susanna Westgren ger sina bästa tips för att du ska lyckas ändå.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte för sent att söka sommarjobb än. Åtminstone inte om man frågar jobbsökarexperten Susanna Westgren på Arbetsförmedlingen.
Det är inte för sent att söka sommarjobb än. Åtminstone inte om man frågar jobbsökarexperten Susanna Westgren på Arbetsförmedlingen.Foto: Alamy/Arbetsförmedlingen

Det är ett bra år för den som vill sommarjobba. Fler arbetsgivare söker semestervikarier än i fjol och allt fler unga får dessutom sommarjobb. Det visar en prognos från Sverige kommuner och Landsting som beräknar att hela 6000 fler än förra året kommer att bli erbjudna jobb.

– Det stämmer att det finns fler jobb och att man ser en ökning. Det går bra på svensk arbetsmarknad och det påverkar även sommarjobben, säger Susanna Westgren på Arbetsförmedlingen.

Många sommarjobb finns att hitta inom vård och omsorg och inom säsongsbetonade verksamheter som campingar, nöjesparker, caféer och restauranger. Och ofta krävs ingen tidigare erfarenhet, förklarar hon.

Är det försent att börja söka sommarjobb i maj?

– Nej, det är inte för sent – men det är hög tid att lägga i en extra växel. Ju närmare sommaren man kommer desto mer aktiv behöver man vara när man söker jobb. Lyft luren och ring, eller fråga familj och vänner om de sitter på några tips.

Jobbsökarexpertens bästa sista minuten-tips:

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Börjesson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro