ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Expertens teori om de mystiska dödsfallen

TT · 20 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Festlokalen där paret hade fest innan de avled står fortfarande uppdukad eftersom det pågår en brottsundersökning.

Festlokalen där paret hade fest innan de avled står fortfarande uppdukad eftersom det pågår en brottsundersökning. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Varken polisförhör eller obduktion har kunnat skingra mystiken kring söndagens dödsfall i Viken. Rubriceringen är fort­fa­ran­de mord. Men de experter som Metro talat med tror inte att paret mördades.Det har nu gått tre dygn sedan mannen och kvinnan hittades döda efter sin fest på gården i Viken söder om Höganäs. Trots att polisen kartlagt festdeltagarna är fallet fortfarande en gåta. Polisens teori, att det rör sig om giftmord, är inte särskilt trolig, anser Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet.– Statistiskt sett ligger inget brott bakom parets död. I över hälften av alla misstänkta mordfall kan man senare konstatera att det rörde sig om något annat, säger Jerzy Sarnecki och fortsätter: – I det här fallet pekar mycket på gemensamt självmord, det är inte ovanligt bland par. De kan ha tagit sömntabletter eller gift.Det är också sannolikt att det 60-åriga paret dog en naturlig död, enligt Jerzy Sarnecki. Ett scenario är att den andra hittade den första livlös på golvet, varpå även den andra dog. Johan Berge, avdelningschef på Rättsmedicinalverket i Linköping, har exempel på att två personer dött med bara några minuters mellanrum.– Jag vet ett fall där två personer i 60-årsåldern dog tätt efter varandra. Båda dog en naturlig död, säger Johan Berge.

Obduktionen klar – dödsorsaken oklar

Döds­fallen i helgen i Viken är ännu en gåta. Obduktion, förhör och teknisk undersökning har inte kunnat skingra mystiken. Polisen utreder fallet som möjligt dubbelmord.– Obduktionen avslutades i går, men rättsläkaren kunde inte direkt säga något om dödsorsak, säger Charley Nilsson, informationsansvarig hos polisen i nordvästra Skåne.För att fullfölja den rättsmedicinska undersökningen krävs provsvar, som kan ta flera dygn.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro