ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Expertens tips: Så gör du succé på arbetsintervjun

Joel Linde · 19 Okt 2015
Uppdaterad 25 Okt 2015
Så förbereder du dig bäst till arbetsintervjun, säger Jan Kallberg.

Så förbereder du dig bäst till arbetsintervjun, säger Jan Kallberg. Foto: Alamy, privat


Att nästan få ett jobb kan vara mer knäckande än att aldrig ha blivit kallad till intervju. Förbered dig och öka dina chanser öga mot öga med rekryteraren.

klar

Artikellänk är kopierad

Författaren och före detta Metrokolumnisten Jan Kallberg har sammanställt hundra intervjufrågor, med förklaringar, tänkbara följdfrågor och svarsexempel på sin blogg.

– Folk skaffar 4-5 års utbildning och tror att CV:t ska tala för sig själv. Jag märkte att många inte hade förberett sig på själva anställningsinterjvun, sa han i en tidigare intervju med metrojobb.se.

►LÄS MER: Expertens tips till det perfekta personliga brevet

Inte minst är det följdfrågorna som ställer den jobbsökande. Under nästan alla intervjuer blir du ombedd att beskriva ett projekt som du varit med om att genomföra på en tidigare arbetsplats. Här riskerar många att snava, trots att de har förberett presentationen av sitt praktprojekt.

– När sedan följdfrågan kommer om du gjort ett till projekt faller det platt. Om du påstår en sak, förvänta dig följdfrågor, säger Jan Kallberg.

Finns det något tankeknep att använda för att dämpa nervositeten?

– Ett bra tankeknep är att hålla i minnet att den som intervjuar ofta är mer ovan än du – så om det stannar till eller blir tvärtyst är det inte du som gjort fel utan oftast intervjuaren som tappat tråden.

►LÄS MER: Rekryterarna avslöjar: Det tittar vi efter på ditt cv

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro