ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Expertens tips: Så fixar du nytt jobb till hösten

Anna Åslund · 19 Jun 2016
Uppdaterad 19 Jun 2016

Till hösten är det många företag som söker nya medarbetare och det är även många som bestämmer sig för att det är dags att byta jobb. Om du redan nu går i dessa tankar ska du inte vänta till hösten, menar jobbsökarexperten Susanna Westgren. Du måste skapa de bästa förutsättningarna till att ha ett nytt jobb till hösten”.

klar

Artikellänk är kopierad

Under sommaren och semestern är det många som får tid över till att fundera över sin jobbsituation och en hel del bestämmer sig för att byta arbetsplats till hösten. Vecka 37 förra året var dagarna då absolut flest personer skrev in sig på Arbetsförmedlingen. Närmare 14 000 registrerade sig då som arbetssökande och enligt Susanna Westgren, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen, är det ett återkommande mönster varje år. 

– Därför tycker jag att det just nu i början av sommaren är ett jättebra tillfälle att blicka framåt. Om man funderar redan nu i juni på att byta jobb kan man vara ute i god tid och ha mer att välja mellan, säger hon. 

LÄS MER
Här är yrkena du ska satsa på – och de som är körda

Du behöver inte heller vara vänta med att ansöka om en tjänst tills du hör att just den är ledig, utan spontanansökningar är något som välkomnas av de flesta. 

– Arbetsgivare kan bli nedringda när de lägger ut annonser, men det går även bra att ringa förutsättningslöst och fråga ”Hur gör man för att få jobba hos er?”. Efterforska lite grann och gör dig redo. 

Något som Susanna Westgren tror att många ofta glömmer är att en ny tjänst inte endast hittas i form av en jobbannons.

– Man måste ha en strategi för hur man söker så att man inte bara hamnar i annonsdjungeln, säger hon. 

På sociala medier kan du börja följa olika företag och organisationer som du är intresserad av och på så sätt bevaka hur situationen där ser ut. 

LÄS MER
Emil, 25, jobbade i högklackat – för att visa orättvisan mot kvinnor

– Att skriva en statusuppdatering på Facebook kan också vara bra. Du kanske aldrig skulle ringa upp en bekant som du är vän med på Facebook, men genom en status kan man dela vidare och få till det på oväntat håll, säger Susanna Westgren. 

Susanna Westgren menar att de flesta kan känna en viss rädsla över att våga ta steget fullt ut och byta jobb, men att det är viktigt att våga ta steget för att att utvecklas. 

– Det är du som måste skapa de bästa förutsättningarna till att ha ett nytt jobb till hösten. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro