ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experter varnar för att andas in alkohol

Aron Andersson · 15 Jan 2013
Uppdaterad 15 Jan 2013
Experter varnar för att andas in alkohol

Experter varnar för att andas in alkohol


En ny produkt gör det möjligt att andas in alkohol. Men experter varnar för höga berusningsnivåer.

klar

Artikellänk är kopierad

Genom att höja temperaturen på alkohol och förvandla den till ånga gör Vaportini det möjligt att andas in alkohol. Kroppen tar upp alkoholen direkt i blodet genom lungorna och missbrukas maskinen så är det möjligt att bli väldigt berusad väldigt fort.

Alkoholen värms i en kupa och går sedan att andas in via ett sugrör. Den kostar bara 35 dollar, motsvarande 230 kronor, och finns nu till försäljning till allmänheten i USA, vilket skapat protester, skriver Daily Mail. – Det är oklokt att experimentera för dem som är under 21, säger Thomas Greenfield, chef på det nationella forskningscentret för alkohol i Kalifornien, USA, till tidningen. – Så vitt jag vet finns det inga mänskliga studier på effekterna av att andas in alkohol, fortsätter han.

Han varnar dessutom för att unga är särkilt känsliga för alkoholmissbruk eftersom hjärnan inte är helt utvecklad i tonåren. 

Vaportini uppfanns av Julie Palmer i Chicago redan 2009, och på hennes krog går det att konsumera alkohol på detta sätt. Enligt henne är produkten helt laglig, även om den påminner om den liknande produkten AWOL, Alcohol without Liquid, som förbjudits i 22 delstater. Julie Palmer menar dock att Vaportini inte är ett sätt att ersätta vanligt drickande.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro