ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experterna tipsar: Så skor du dig på kontoret

Rickard Lindholm · 15 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Bäst men inte snyggast – sandalen.

Bäst men inte snyggast – sandalen. Foto: Lotta Bergseth


klar

Artikellänk är kopierad

Lämna ytterskorna på hyllan så mår fötterna bättre. Du blir ingen modeikon men kan gå i flera framgångsrika profilers fotspår.

Klockan börjar närma sig tre. Du är nästan ensam på kontoret och fötterna känns varma och svullna. Det vore fantastiskt att ta av skorna och gå barfota resten av dagen på kontoret, men det är inte alltid okej.– Att gå utan skor på jobbet ger en mer avslappnad arbetsplats, men det är inte bara bra. Det blir för mycket som hemma och du är faktiskt på kontoret för att jobba, säger Mattias Friman, vd på Bättre arbetsklimat, som hjälper till att utveckla arbetsmiljön på företag.

Däremot kan du vila fötterna lite.– Om du sitter vid skrivbordet så är det ingen som ser om du tar av skorna. Men samma förhållningsregler gäller här som vid andra tillfällen. Det ska vara helt och rent så fötterna inte luktar illa, säger Mattias Friman.

Han förespråkar ett par inneskor som det bästa alternativet. Något Roger Björk, som arbetat som fotterapeut i 17 år, håller med om.– Det absolut naturligaste vore att gå barfota men det funkar bättre på gräs eller på stranden. När du går på golv behöver du lite stöd under foten, säger han.

Du ska helst inte ha samma skor på dig som när du går ute. Det kan ge problem.– Det absolut vanligaste problemen är att fötterna blir varma. Det kan orsaka fotsvett och fotsvamp. Många har trånga skor för att vara snygga och de kan dessutom ge ett tryck på naglarna, säger Roger Björk.Hans bästa tips är ett par riktiga sandaler som har stöd runt vristen för att få en luftig och bekväm sko.

Även om sandalen kanske är bäst för foten lär du inte får några stilpoäng för den på ett möte.– Det är inte det mest trendiga att ha sandaler på sig inomhus. Dessutom finns det inte så mycket snygga sandaler. Jag skulle i så fall föredra ett par träskor, säger modebloggaren Amanda Berg.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro