ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Experterna tror på esportsatsning för nya Warcraft: Vore taskigt annars”

Simon Krona · 3 Nov 2018
Uppdaterad 3 Nov 2018

Kommer det bli en esportsuccé eller bara en nostalgisk genomspelning av kampanjen för att sedan lägga det på hyllan? Metro har träffat Warcraft 3-kommentatorerna Neo och Remodemo på Blizzcon för att prata om framtiden för Wacraft III:Reforged.

klar

Artikellänk är kopierad

Tro det eller ej – men det finns faktiskt de som fortfarande spelar tävlingsinriktad Warcraft 3. Det är Twitch-kanalen Back2Warcraft med sina 52 tusen följare ett bevis på. Bakom kanalen står eldsjälarna Jannes ”Neo” Tjarks och Remo ”Remodemo” Rimmel som flera dagar i veckan streamar och kommenterar Warcraft 3-matcher mellan proffs från hela världen.

Nyheten om Warcraft III:Reforged var minst sagt välkommen hos dem.

– Det är som att uppleva jul, födelsedag och examen på samma dag. Helt otroligt, säger Neo.

– Folk har börjat trolla oss här. De få som känner till oss här kommer fram och frågar om vi är glada över nyheten. Och vi har såklart väntat på det här i åratal.

Kommer WC3 att göra comeback som esport nu?

–  Frågan är om Blizzard kommer att stödja spelet som esport. De har inte sagt någonting alls om det än så länge. När de gör nya spel nu för tiden brukar de trycka på esportdelen, så det vore taskigt om de inte gjorde det för just det här spelet. Jag är ändå optimistisk, säger Remodemo.

Se hela intervjun i klippet ovan.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro