ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Experternas väg till den perfekta cv:n

Helena Wingbrant · 21 Feb 2007
Uppdaterad 26 Aug 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Ljungkvist, Gunnel Rylander, Marika Vikback och Anna Österberg är experter på att granska cv:n.
Fredrik Ljungkvist, Gunnel Rylander, Marika Vikback och Anna Österberg är experter på att granska cv:n.

SÖKA JOBB. Hör du till dem som sitter i timtal och sliter sitt hår när det är dags att söka jobb, utan att riktigt begripa hur en ansökan ska se ut? För att försöka räta ut frågetecknen presenterar Metro Teknik två av de cv:n som fackförbundet Sif:s medlemmar har lämnat in till granskning. Här kan du också läsa kommentarer från Anna Österberg och Marika Vikback på Sif. – Det viktigaste i en cv är att den ska vara lättläst och lätt att hitta i, och att den ska lyfta fram kunskaper som är relevanta för tjänsten, säger Marika Vikback.

Två som vet hur viktig en cv är, är Gunnel Rylander och Fredrik Ljungkvist från konsult- och rekryteringsföretaget Perido Skills. – Cv:n ska inte vara jag-centrerad, utan snarare lyfta fram hur den som söker kan hjälpa företaget, säger Gunnel Rylander. Men både Sif och Perido Skills betonar att det personliga brevet, där man kan beskriva sig på ett mer utbroderat sätt, kompletterar cv:n. Hur viktigt är det då att få till cv:n och brevet? – En dåligt utformad ansökan kan leda till att vi inte går vidare med den. Men om det är brist på sökanden så kan vi vara mer överseende, säger Ljungkvist.

klar

Artikellänk är kopierad

Helena Wingbrant
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro