ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Explosion på Istanbuls flygplats – minst 10 döda

TT · 28 Jun 2016
Uppdaterad 28 Jun 2016

Foto: Alamy


klar

Artikellänk är kopierad

Minst tio personer har dödats och kring 20 har skadats i attacker som skett på Turkiets största flygplats, enligt landets justitieminister Bekir Bozdag.

Reuters rapporterar med hänvisning till en tjänsteman och ögonvittnen att det var två misstänkta självmordsbombare som utlöste sina sprängladdningar efter att ha öppnat eld på flygplatsen Ataturk i Istanbul.

Polisen avfyrade skott för att oskaddliggöra de båda misstänkta, som enligt Bozdag ska ha öppnat eld med automatkarbiner.

Enligt tv-kanalen NTV har flera personer skadats medan mediebolaget Haberturk uppger att det är kring 40 skadade. På bilder ses taxibilar och ambulanser föra bort de skadade.

Vittnen säger till CNN Turk att skottlossning hördes från en parkeringsplats vid flygplatsen.

Flygplatsen Ataturk i Istanbul är Turkiets största med 61 miljoner passagerare årligen. Enligt turkiska flygplatsmyndigheter har flygplan dirigerats om efter händelsen, men det är ännu oklart hur attackerna påverkar flygningarna under onsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro