ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Explosion på skola i Huddinge – tolv skadade

Frida Sundkvist/Gustaf Eriksson/Matilda Bjerlöw · 30 Jan 2013
Uppdaterad 30 Jan 2013
Explosion på skola – elva personer skadade 600 personer evakuerades.

Explosion på skola – elva personer skadade 600 personer evakuerades. Foto: Stefan Gustavsson


En explosion med frätande vätska inträffade vid lunchtid på Kvarnbergsskolan i Huddinge. Sex personer har förts till akuten.

klar

Artikellänk är kopierad

Hela skolan evakuerades och elever och personal fördes till Huddingehallen. Fyra ungdomar togs till förhör för allmänfarlig ödeläggelse. Tre av ungdomarna går på skolan. 14-åringen som är kvar på förhör och misstänks ha kastat flaskan går inte på Kvarnbergsskolan.

Enligt polisen skadades nio elever och tre lärare lindrigt vid explosionen med en form av frätande vätska. Sex av dem har födes till Karolinska sjukhuset i Huddinge, varav några vid 15-tiden fortfarande var kvar för observation. Övriga fick vård på plats.

– Det är en PET-flaska med okänt innehåll som har exploderat i en korridor på första våningen, och det har skvätt på elever och lärare, berättar Bo Hillemar på räddningstjänsten. 

Brandbilar från tre stationer skickades omgående till platsen, tillsammans med en läkarbil med akutläkare och flera polisbilar. 

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har samtidigt inletts.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist/Gustaf Eriksson/Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro