ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Explosion vid Pantbanken i Skärholmen

Jenny Sköld / Lina Nyberg · 10 Apr 2012
Uppdaterad 10 Apr 2012

Foto: Klara Leo


Fyra har gripits efter misslyckat rånförsök. Polisen undersöker kvarlämnat föremål.

klar

Artikellänk är kopierad

Just nu undersöker bomtekniker en plats i anslutning till pantbanken i Skärholmens Centrum som tidigare i dag utsattes för ett rånförsök.

Rånarna har enligt polisen lämnat ett föremål efter sig på platsen. – Bombtekniker är där nu för att undersöka det, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig på länskommunikationscentralen i Stockholm.

Han säger vidare att polisen inte är säker på om det har lämnats kvar vid rånförsöket tidigare i dag.

En explosion inträffade vid Pantbanken på Skärholmens centrum strax före klockan 13 på tisdagen. Strax därefter greps två och sedan ytterligare två personer. De misstänks har försökt ta sig in på Pantbanken, utan att lyckas. 

Polisen larmades först 12.58 från Pantbanken och personer som hört smällen. 

"Allt gick jättefort"

Birsan Kirmair sitter på ett kafé i Skärholmens centrum när rånarna slår till. Trots att hon blir rädd springer hon ut och tar hand om det vapen som en av rånarna tappar i flykten.

Skärholmsgången, en tvärgata  till torget i Skärholmens centrum är täckt av glassplitter. Glasrutan till pantpanken är spräckt och fönstret på begravningsbyrån mitt emot krossat. En metallpelare ligger på omkullvält på backen, hela tiden strömmar det till nyfikna åskådare som vill veta vad som har hänt och i luften cirklar en polishelikopter.

Michel Toli  jobbar på ett kafé precis bredvid den drabbade pantbanken. Han är i köket när han hör en smäll. – Jag blir lite chockad, säger han.

Birsan Kirmair sitter och fikade på kaféet när hon hör explosionen. – Då ser vi två män springa upp här, i blå heldräkter med luva och vit text på ryggen och vita sopsäckar över axeln. Som tomtenissar. Så ser vi att ena tappar någonting. Jag förstår att det är en pistol och det är så mycket folk, så mycket ungdomar, som springer hit så jag springer ut och ställer mig vid den, säger hon.

Hon är rädd att någon av de många ungdomarna som nu strömmar till platsen ska plocka upp vapnet. – Jag  tar kort ber min kompis att hämta en servett som jag lägga över den för jag vill inte ta i den, säger Birsan Kirmair.

När väktare sedan kommer pekar hon och hennes vänninna ut åt vilket håll rånarna sprang. Väktarna plockar upp vapnet och springer sedan efter rånarna. – Sen hör jag att de har blivit gripna. Allt gick jättefort, säger hon.

Burak Sutch jobbar på en hamburgerrestaurang mitt på torget. Han beskriver smällen som om en container hade släppts från 20 meters höjd.  – Det är som två jättestora smällar på varandra direkt. Det vibrerar och allting, det verkligen skakar. Vi kollar ut och ser en massa folk komma springande så jag springer ut och ringer 112.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld / Lina Nyberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro