ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Explosionsartad ökning av vägglöss

Johan Kellman Larsson · 3 Okt 2011
Uppdaterad 3 Okt 2011
Patrik Ström och hans flickvän, som bor på Studentbacken på Gärdet, drabbades för en månad sen. –Vi fick bett som kliade, det kändes ofräscht förstås, säger Patrik.

Patrik Ström och hans flickvän, som bor på Studentbacken på Gärdet, drabbades för en månad sen. –Vi fick bett som kliade, det kändes ofräscht förstås, säger Patrik. Foto: Klara Leo


Explosionsartad ökning av vägglöss i Stockholm – 830 procent på fem år. Studenten Patrik Ström på Gärdet en av många drabbade. Känns ofräscht.”

klar

Artikellänk är kopierad

Att drabbas av vägglöss är ingen trevlig upplevlese. Det rör sig om upp till fem millimeter stora kryp som bosätter sig i möbler, i sängkläder och i tapeterna. På natten kryper de fram för att suga blod. Och lössen har blivit fler. – Man kan säga att ökningen av vägglöss i stockholmsområdet är explosionsartad, säger Sven Jeppson på Anticimex.

Bilden är ingen underdrift. 2006 genomförde Anticimex 317 saneringar i Stockholmsområdet. 2011 är siffran hittills uppe i 2951 – en ökning med 830 procent på fem år. Bakgrunden, menar Sven Jeppson, är bland annat att vi reser mer i dag, och tar med oss krypen ifrån utlandet.

På Studentbacken på Gärdet har en handfull studentboenden drabbats. SSSB, som äger fastigheterna, säger att de små liven är ett enormt problem. – 2011 lägger vi två miljoner kronor på sanering, säger Carina Ahlén, administratör på SSSB.

Det kan dröja upp till fem veckor att bli av med insekterna.

Får de drabbade någon hyresreduktion? – Nej, men vi står för avgiften till Anticimex, 2 500 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro