ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Få alla dina nätvänner samlade på ett ställe

Nanok Bie · 8 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tycker du också att det kan bli lite för mycket av det goda på nätet ibland? Att de sociala nätverken stjäl mer tid än de ger? En viss typ av tjänster på nätet är tänkta att avhjälpa just det problemet. De är utformade för att samla ihop och strömlinjeforma interaktionen med nät­verket och det finns en hel del poänger med de nya funktionerna. Här är några av de mest intressanta sociala aggregatörerna just nu.

Streamy

Streamy är tänkt att lösa stressen och rörigheten som kan omge de sociala nätverken och de många olika tjänster man använder på nätet.

I stället för att surfa runt och logga in på varje tjänst kan man  låta Streamy logga in och samla ihop alla dina vänners uppdateringar – vare sig de kommer ifrån Facebook, Twitter eller Friendfeed. På det här viset blir det enklare och det går snabbare att ta del av nyheterna inom det egna nätverket. Självklart kan man också svara på samt­liga meddelanden och skriva nya (till alla på en gång om man vill).

Ytterligare en bra idé med Streamy är dess integration med bloggar och RSS-feeds – vilket innebär att man kan samla ihop betydligt mer favorit­innehåll på ett och samma ställe. Och genom att bara ta tag i en rubrik och dra i den så får man upp några symboler – och genom att släppa rubriken på symbolen kan man dela med sig av innehållet på olika sätt.   

Friendfeed

Friendfeed har byggt ett  lättanvänt socialt nätverk som hämtar information från många andra sajter. Här kan man diskutera, och dela med sig av innehåll man gillar till ett brett nätverk.

Socialthing

Socialthing har ett intuitivt och rent gränssnitt där alla i ditt nätverk samlas och du ser uppdateringar från samtliga i samma tidslinje. Här finns också kommentarsfunktioner och bra sökfunktioner.

Lifestream.fm

Lifestream.fm är inte lika “levande” som några av sina konkurrenter här, men en bra sida om man själv vill generera en logg utifrån alla aktiviteter man sysslar med på nätet. Här stöds ett oräkneligt antal sociala nätverk och andra webbtjänster som Flickr. Lättnavigerat.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro