ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Få en smakstart på karriären

Gustaf Brickman · 16 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Antalet traineeprogram ökar inom den statliga sektorn, och för dig som lyckas landa någon av de eftertraktade platserna är det guld värt. – Du får prova på olika roller och uppgifter och lära dig verksamhetens alla delar. På köpet får du dessutom ett enormt nätverk och en arbetsgivare som kommer att satsa på din framtid, säger Jörgen Kihlgren, karriärcoach på ST.

Jörgen Kihlgren har gjort en undersökning bland de statliga arbetsgivarna om varför de anordnar allt fler traineeprogram. Och svaret är ljuv musik för alla dem som lyckas komma in.

– Arbetsgivarna letar på det här sättet efter kompetenta och driftiga personer, som efter programmet kan bli chefer, specialister, projektledare och experter. De har minst sagt höga ambitioner för dem som kommer in.

Traineetjänster är eftertraktade och när Riksbanken, Riksgälden och Finansinspektionen utlyste ett traineeprogram 2009 kom det in 550 ansökningar till de 6 platserna. Ett otal intervjuer och tester krävs för att man ska passera nålsögat.

– En traineetjänst väger väldigt tungt på arbetsmarknaden. Det ger en prestige och en kvalitetsstämpel eftersom arbetsgivarna vet hur tufft ansökningsförfarandet är. Det är helt enkelt en väldigt bra början på ditt yrkesliv, säger Jörgen Kihlgren.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Brickman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro