ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Få fräscha fötter till sommaren

Marcella Mravec · 18 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
MEtros Marcella Mravec får en fotbehandling av fotterapeut Annica Johansson. 

MEtros Marcella Mravec får en fotbehandling av fotterapeut Annica Johansson. 


klar

Artikellänk är kopierad

KROPPSVÅRD. Vårens trend med peep toe-sandaler och bara fötter matchar illa med spruckna hälar, liktornar och missfärgade naglar. Och när klackarna skjuter i höjden får fötterna ännu mer stryk. Och svenskarna är dåliga på att ta hand om sina fötter, säger Annika Johansson, som är fotspecialist på Scholl. – I Italien och Frankrike är det annorlunda. Här slingar man håret för tusen kronor, men lägger inte pengar på fötterna. Kanske tycker man att de sitter så långt ner ändå. Men tar man inte hand om sina fötter riskerar man sprickar och liktornar – lager av död hud som skär in i foten. – Det är som att gå på en spets. Och även om man tar bort den så måste man sköta om foten, annars fortsätter den bara att komma tillbaka. 

Så här gör du

1. Bada. Börja med ett fotbad. Ha gärna i något mjukgörande, antingen en specialprodukt för fotbad, eller vanligt havssalt från skafferiet. Torka av fötterna ordentligt.2. Klipp. Använd en orangepinne för att peta tillbaka nagelbanden, och skrapa rent naglarna lite. Klipp naglarna rakt över, annars finns det risk för nageltrång. Om du ändå vill runda kanterna lite, fila istället för att klippa där. Använd ett underlack före det färgade nagellacket, annars kan naglarna bli missfärgade.  3. Fila. Använd en sandpapperfil, eller glasfil för känsligare hud. Stålfil river bara upp sprickor. Fila alltid i sprickans riktning, annars riskerar den att bli större. Om den är djup – fila in lite salva i sprickan. Torrfila fötterna en gång i veckan –  men inte oftare, då börjar huden istället att producera mer förhårdnader. 4. Massera. Massera foten i riktning mot hjärtat. Tryck hårdare i riktning mot benet, och mjukare tillbaka mot tårna. Avsluta med en fotsalva. Smörj helst in fötterna varje kväll. Att ha hemma:• Fotfil• Nageltång• Nagelfil• Orangepinne

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro