ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Få ny stil utan att shoppa

Hanna Göransson · 22 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Jennie och Ida stajlar om Isabelle med inbytta kläder.

Jennie och Ida stajlar om Isabelle med inbytta kläder. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Förnya din garderob med någon annans gamla. Det är tanken bakom kädbytardagarna Dress Off Dress On. I helgen har du chansen att fynda – utan att shoppa.

– Det är kul att inspirera, säger Ida Lithell. Folk blir modigare och vågar ta ut svängarna mer när de byter.

Hon och kompisen Jennie Johansson vill ta tillvara på plagg som valts bort. Idén är enkel. För varje plagg du lämnar in, får du byta till dig ett annat.

Konceptet är helt rätt i tiden. Att byta prylar är hett. Och ekonomiskt. – Det är en win-win-situation, säger Anna Broback, doktorand i konsumentbeteende på Handelshögskolan i Stockholm.

Dina gamla kläder får ett nytt liv på köpet. – Att det finns ett andrahandsvärde på det man har ägt, skapar en positiv känsla, säger Anna Broback.

För att den nya ägaren ska få ta del av plaggets unika historia, får den som lämnar fylla i en etikett med plaggets bakgrund.

Isabel före längst till vänster. På de andra bilderna har hon stajlats i färgglatt, vitt och 90-tal. Den blommiga klänningen är modellen Isabells favorit.
Isabel före längst till vänster. På de andra bilderna har hon stajlats i färgglatt, vitt och 90-tal. Den blommiga klänningen är modellen Isabells favorit.Foto: Lotta Imberg
klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro