ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Få ny syn på stan

metro · 3 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Gör en extrem Le Parkour-stadsvandring i Stockholm

klar

Artikellänk är kopierad

I sommar kan du se staden på helt nya sätt. Stockholms stadsmuseum tar annorlunda grepp för att locka fler ut på stadsvandringar. Vid sidan av de traditionella stadsvandringarna blir det exempelvis kajakturer genom staden, stavgång, barnvagnsvandringar och guidning till stadens gatukonst. Inrednings- och arkitekturintresserade kan få en förhandstitt på en utställningslägenhet från 1960-talet i Tensta. Den öppnas permanent i augusti. – Vi försöker tänka på Stockholm ur andra perspektiv än de man normalt har när man promenerar. Och vi ville göra mer aktiva vandringar för dem som vill slå två flugor i en smäll och motionera samtidigt, säger Philippa Norman, museets programproducent.

UNDERGROUNDTEMA En djärv satsning är Le Parkour-vandringar, som tillsammans med gatukonsten ingår i ett undergroundtema. Le Parkour har sitt ursprung i Frankrike. Utövarna tar sig snabbt fram i stadsmiljö vid sidan om de normala, givna vägarna. Vill du hänga med på Le Parkour så är det bekväma skor som du kan hoppa, gå och springa i som gäller. – Man ska också få se på arkitekturen på ett nytt sätt, titta på hur det är tänkt att vi ska ta oss fram, säger Pelle Lovéus som leder Le Parkour-visningarna. Otränade behöver inte bli avskräckta. Det blir en anpassad variant som de flesta klarar av.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro