ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fabian efter finalens miljonvinst: "Nu måste jag väl flytta till Andorra"

Erik Glanell · 18 Feb 2019
Uppdaterad 18 Feb 2019
Släggan var trofén, men G2 behövde inte den för att krossa Empire i finalen.

Släggan var trofén, men G2 behövde inte den för att krossa Empire i finalen. Foto: Erik Glanell/Metro


G2 med svensken Fabian Hällsten blev Rainbow Six-turneringen Six Invitationals stora vinnare. Med en 18 kilo tung hammare som trofé och åtta miljoner kronor lämnar de Montreal.

klar

Artikellänk är kopierad

Även om första kartan under Six Invitational bjöd på lite spänning så blev resterande final ett bevis på total dominans från europeiska laget G2. Att möta Team Empire var väntat, enligt den svenske Stjärnan Fabian ”Fabian” Hällsten. Med facit i handen var kvartsfinalen en mer hårresande utmaning än det slutgiltiga mötet.

– Det är jätteskönt att få lyfta trofén igen. Vi gjorde det förra året och nu gör vi det igen. Det är så svårt att förklara det men den här finalen var mindre jämn än kvartsfinalen och jag var mer nervös då än vad jag var nu. Så det är svårt att beskriva men jag är jättelättad över att vi vann, säger Fabian ”Fabian” Hällsten till Metro Esport direkt efter titelsegern.

LÄS MER
G2 ostoppbara – svensklaget segrare i Six Invitational

Första kartan var egentligen den enda som blev riktigt spännande i den stora finalen. Empire stod för ett starkt motstånd där båda lagen på övertid kämpade med att få till en fungerande försvarsstrategi. G2 drog till slut det längsta strået. Något orättvist om man frågar den svenske giganten.

– Att deras attacker var bättre än våra går inte att bortse ifrån. De borde ha vunnit den kartan och när de inte gjorde det så tror jag att de förlorade hela matchen redan där, säger Fabian ”Fabian” Hällsten.

Kartan blev också den längsta någonsin inom professionell Rainbow Six Siege med hela 22 rundor spelade. Vilket alltså kan jämföras med det först till sju-system som vanligtvis gäller.

Hällsten fick äran att avgöra både första och andra kartan i två riktigt snygga sekvenser. Skulle man däremot utse en person som mest värdefulla spelare under finalen så finns det ingen tvekan om vem det skulle vara. Finländaren Juhani ”Kantoraketti” Toivonen Hade vid ett läge fler kills än hela resten av sitt lag.

– Hans namn är ju carryraket på finska så det går inte att säga mycket mer än så. Han vet vad han ska göra och enligt mig är han den bästa spelaren i världen, säger Fabian ”Fabian” Hällsten.

I tre raka kartor visade G2 att de fortfarande är världens bästa lag i Rainbow Six. Under intervjun med Metro Esport sitter svensken och håller i trofén – en 18 kilo tung slägga. Vinsten betyder allt säger han. Allt och i runda slängar åtta miljoner kronor i prispengar.

– Ja nu måste jag väl flytta till Andorra så jag slipper skatta så jävla mycket. Annars än det så är det väl bekvämt att få en lite bonus på kontot. Visst, man gör det för pengarna, jag hade förmodligen inte spelar spelet om jag inte fick betalt för det men i slutändan betyder det mer att komma till ett event och att vinna, säger han.

Hur kommer du att fira i natt?

– Jag har varit sjukt de senaste tre dagarna och inte ätit någonting så jag ska väl mest åka hem och sova för jag klarar inte av att göra något. Jag är helt död.

Vad vill du säga till de svenska fansen?

– Om jag visste att vi hade några. Vi har väldigt dåligt support i Sverige, men vi är tacksamma för all support vi får och det är jättekul när man får fans från sitt egna land. Däremot vet jag vet att folk hellre tittar på CS än på siege, avslutar han.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro