ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fäbodporr i Linas nya serieroman

Emma Björkman · 2 Okt 2011
Uppdaterad 2 Okt 2011
Med ”Maran” vill Lina Neidestam visa män som attraktiva objekt. ”Det är annars en roll som brukar tillägnas kvinnor när det gäller porr”, säger hon.

Med ”Maran” vill Lina Neidestam visa män som attraktiva objekt. ”Det är annars en roll som brukar tillägnas kvinnor när det gäller porr”, säger hon. Foto: Kim W Andersson


Metros illustratör Lina ­Neide­stam är aktuell med ny serieroman. Maran” är en feministisk porrserie i folksagemiljö.

klar

Artikellänk är kopierad

Serietecknaren Lina Neidestam, 27, är en återkommande illustratör i Metro Wkd. Nu har hon släppt sin nya serieroman – den feministiska porrserien ”Maran”. Den handlar om Nora som åker upp till fäbodvallarna i Dalarna för att skriva den stora generationsromanen. – Men i stället drabbas hon av skrivkramp och kåtslag och skriver ostiga Harlequinromaner. På nätterna vaknar mystiska varelser upp runt stugan, säger Lina Neidestam.Feminism och porr, hur hänger det ihop? – Syftet med bokserien Femisex, som ”Maran” ingår i, är att låta tjejer göra sexskildringar. Det är feministiskt i hur jag valt att berätta med bilderna och jag framställer tjejer på ett sätt som man vanligtvis framställer män för att luckra upp de snäva ramarna. Lina Neidestam är förvånad över reaktionerna hon hittills fått på ”Maran”. – De har varit uteslutande positiva från både tjejer och killar i olika åldrar. Jag trodde att någon skulle bli förbannad, bara feminism och porr i samma mening brukar räcka för att folk ska bli upprörda.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro