ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

''Fabregas på väg mot storformen''

Kristoffer Ruckemann · 10 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Cesc Fabregas har inte spelat en match på en månad. Men någon fara för hans form är det inte. Det säger i dag förbundskapten Luis Aragones.

Cesc Fabregas har inte spelat en match på en månad. Men någon fara för hans form är det inte. Det säger i dag förbundskapten Luis Aragones. Foto: Scanpix


Aragones är inte orolig för Fabregas långa uppehåll

klar

Artikellänk är kopierad

KVÄLLENS EM: Spanien har press på sig inför kvällens möte mot Ryssland. Med namn som Torres, Xavi och Fabregas är det dags att lyckas i ett mästerskap. Förbundskapten Luis Aragonés avslöjar samtidigt att Fabregas storform närmar sig.

Under stängda träningar har Spanien de senaste dagarna förberett sig i lugn och ro. Startelvan är ännu inte helt fastställd – Aragonés har en del att fundera på. På mitten konkurrerar Xavi Hernandez och Fransesc Fabregas om den centrala rollen.

- Han (Fabregas) har inte spelat någon match på 30 dagar och är inte riktigt i form, trots att han visat på träningarna att han är ordentligt på väg tillbaka, säger förbundskaptenen.

För att klara av Rysslands snabba spelomvändningar behöver Spanien hålla ihop defensiven. Det talar för den defensivt starka Xavi, till vardags i Barcelona. Och Aragonés har inget ont att säga om honom.

- Han är en av de tre eller fyra bästa i världen på sin position.

Pressen är stor - landslaget har haft svårt att lyckas de senaste mästerskapen. Men kvällens möte är inget som skapar oro hos Aragonés, snarare verkar han helt lugn.

- Jag är inte rädd för någon eftersom det här inte är något krig. Jag är aldrig rädd för en fotbollsmatch, även om jag har ett ansvar gentemot mina medmänniskor och mitt land.

För Ryssland blir det svårare. Förbundskapten Guus Hiddink hoppas kunna skrälla i kväll.

- Favoriterna har vunnit sin första match i turneringen. Så i morgon i vårt möte med Spanien, som jag har sagt många gånger är favoriten, hoppas vi kunna bryta det, sa han på måndagens presskonferens.

- Jag vill se dem (spelarna) gå ut och spela bra fotboll. Jag vill att de gör det riktigt svårt för Spanien.

Utan de båda anfallarna Andrej Arshavin, avstängd, och Pavel Pogrebnyak, skadad, ligger mycket ansvar på Roman Pavlyuchenko.

- Han var inte jättebra form när han kom in i truppen men han har gjort enorma framsteg, säger Hiddink.

För mittbacksparet Roman Shirokov och Denis Kolodin blir det tufft att möta Spaniens vassa anfall. De båda backarna har inte mycket erfarenhet av att spela på internationell nivå.

- Väldigt få av mina spelare har erfarenhet från turneringar på toppnivå. Men de har reagerat bra på det hårda arbete jag gett dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Ruckemann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro