ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook avslöjar när kärleken är på väg

Ulrica Widsell · 16 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014

Romantiken syns på Facebook. När ett blivande par lär känna varandra och det är kärlek på gång märks det tydligt på hur ofta de gillar varandras inlägg och har kontakt på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: AP Photo/Paul Sakuma

Enligt Facebooks egna dataforskare som sammanställer anonyma uppgifter om användarna syns det tydligt när ett blivande par är i en uppvaktningsfas skriver The Atlantic på sin webbsajt.

Forskaren Carlos Diuk, konstaterar att parens inlägg och meddelanden till varandra blir allt fler under 100 dagar innan förhållandet inleds, för att sedan sjunka i antal när de ändrat sin status från singel till att ha ett förhållande. Att inläggen minskar i antal beror sannolikt på att paret i stället träffas mer.

Facebookforskarna har observerat en topp 12 dagar innan förhållandet inleds med i snitt 1,67 meddelanden och inlägg till varandra varje dag.

Enligt The Atlantic kan forskarna också konstatera att kärlek får oss att bli gladare. När ett par blivit tillsammans blir deras egna inlägg på Facebook överlag positivare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro