ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook backar – nu kan du inte längre känna dig fet

Ellen Pan · 13 Mar 2015
Uppdaterad 13 Mar 2015
Catherine Weingarten lyckades med att påverka Facebook.

Catherine Weingarten lyckades med att påverka Facebook. Foto: Change.org/p/facebook-remove-the-feeling-fat-emoticon-fatisnotafeeling


Över 16 000 personer protesterade mot en fet emoji på Facebook. Nu svarar hemsidan med att ta bort emojin.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare berättat om Catherine Weingarten som startade en namninsamling för att förbjuda en emoji på Facebook. Hemsidan ger användare möjligheten att visa känslor med emojis i statusuppdateringar och en av dem föreställde ett ansikte med knubbiga kinder tillsammans med texten ”känner mig fet”. Catherine menade att fet inte är en känsla och att emojin gör narr av överviktiga människor.

”Som en person som har kämpat med och kommit ur en ätstörning vet jag hur det är att ”känna” sig fet. Under flera år av mitt liv var jag uppslukad av tankar på min kropp och ägnade alldeles för många dagar åt att svälta mig i ett försök att minska i vikt”, skriver Catherine Weingarten.

Tillsammans med organisationen Endangered Bodies lyckades Catherine samla ihop 16 771 påskrifter. Och i tisdags gav initiativet resultat. Då meddelade nämligen Facebook att de tar bort emojin. 

”Vi har hört från vårt nätverk att alternativet 'känner mig fet' för en statusuppdatering skulle kunna underbygga en negativ kroppsuppfattning, särskilt för människor med ätstörningar. Därför tar vi bort 'känner mig fet' från listan med alternativ”, skriver en representant för Facebook på hemsidan change.org där Catherine drog igång namninsamlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ellen Pan
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro