ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook censurerade Stockholm Prides bröstbild

Alva Forsberg Fierro · 1 Aug 2015
Uppdaterad 1 Aug 2015
Facebook har tidigare fått hård kritik för att censurera kvinnobröst men inte bilder där mäns bröstvårtor syns.

Facebook har tidigare fått hård kritik för att censurera kvinnobröst men inte bilder där mäns bröstvårtor syns. Foto: Stockholm Pride


Under fredagen plockade Facebook bort en bild som Stockholm Pride lagt upp på deras Facebook-sida. Företagets policy tillåter inte att bilder på nakna kvinnobröst visas.

klar

Artikellänk är kopierad

Under torsdag kväll lade Stockolm Pride upp tre bilder som visade bröstvårtor. Vid lunchtid dagen därpå var en av bilderna borta.

”Tre av våra kampanjbilder har blivit könade och den ena bortplockad av Facebook. Detta trots att vi inte skrivit ut kön på modellerna. Två har blivit bedömda som manskroppar och fått ligga kvar i vårt album. En tredje har blivit könsbestämd som en kvinnas kropp och den bilden har rapporterats som att bryta deras Community standards regarding nudity (nakenhet) och blivit borttagen.”, skriver Stockholm Pride på sin Facebooksida.

– Det är märkligt och beklagligt och beklagligt att Facebook går ut med dubbla budskap i denna för många avgörande fråga, säger Sandre Ehne, ordförande för Stockholm Pride.

LÄS MER: Emilia, 23, täckte bröstvårtorna med pojkvännens – vill ifrågasätta censur

Hon syftar på funktionen ”gender options” som Facebook lanserade nyligen. Den gör det möjligt för deras användare att välja fler könstillhörigheter – inte bara man eller kvinna. Pride anser att Facebook, genom att censurera deras bild, går emot sitt eget ställningstagande.

– Vi vill inte tumma på budskapet om allas lika värde. En bred representation är avgörande, säger Sandra Ehne till SVT.

LÄS MER: Dela inte Facebooktävlingarna – de kan vara olagliga

Stockholm Pride har kontaktat Facebook och bett om en förklaring – men har ännu inte fått något svar. Facebook har tidigare fått hård kritik för att censurera kvinnobröst men inte bilder där mäns bröstvårtor syns.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro