ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook gör det lättare att göra slut

Tomas Lundin · 20 Nov 2015
Uppdaterad 22 Nov 2015

Nu kan i alla fall Facebook-delen av uppbrottet bli smärtfri.

klar

Artikellänk är kopierad

Att avsluta ett förhållande kan vara ett helvete och det blir inte bättre av att ditt ex finns kvar på Facebook, har bilder av er tillsammans eller – hemska tanke – laddar upp en bild på någon ny. 

Nu har Facebook gjort det lite enklare för den som sörjer ett förhållande och håller på och testar en ny funktion för den som ändrar sin relationsstatus, skriver Social Media Today.

► LÄS MER: Det här ska du aldrig dela på Facebook 

När du ändrar din relationsstatus kommer du automatiskt till en sida där du kan ställa in hur mycket du ser av det ditt ex lägger upp utan att du behöver blockera eller ta bort dem som vän.

En annan snabbinställning som dyker upp är hur mycket du vill att ditt ex ska se av dina aktiviteter. Slutligen dyker ett snabbval upp som gör att du med ett klick kan avtagga dig själv från alla bilder med exet.

► LÄS MER: 11 saker du aldrig gör på Facebook längre

Det går såklart att fixa vad du kan se och vad du vill ska synas manuellt i sekretessinställningarna men vem har ork att fixa det när du lider av hjärtesorg? Dessutom kanske du mot bättre vetande frestas att snoka på exet.

Funktionerna testas nu på mobilanvändare i USA. Om och när de kommer att rullas ut över hela världen är oklart.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro