ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook gör nytt försök med egen smarttelefon

Anders Molin · 29 Maj 2012
Uppdaterad 29 Maj 2012

Facebook är på väg att bygga en egen smarttelefon med planerad release redan nästa år, uppger källor inom företaget till New York Times teknikblogg Bits.

klar

Artikellänk är kopierad

Så sent som i förra veckan köpte Google Motorola Mobility för 12,5 miljarder dollar, motsvarande 90 miljarder kronor, för att stärka sina positioner på den mobila marknaden.   Nu går rykten om att en annan internet-jätte redan är i full färd med att utveckla sin egen smarttelefon.

Facebook har redan rekryterat mer än ett halvdussin ingenjörer som jobbade med utvecklingen av iPhone, och en som jobbade med Ipad, uppger källor inom företaget för New York Times teknikblogg Bits. Tanken är att det sociala nätverks-företaget ska släppa en egen smarttelefon redan nästa år.

En egen mobiltelefon skulle innebära nya inkomstmöjligheter för Facebook, som pressas att göra större vinster när företaget nu introducerats på Nasdaq-börsen.

Enligt en källa är Facebooks grundare Mark Zuckerberg oroad över att halka efter på den växande mobila marknaden.

– Mark oroar sig för att om han inte skapar en mobiltelefon inom den närmaste framtiden blir Facebook bara en app på andra mobila plattformar, säger källan till New York Times.

Facebook har tidigare gjort flera misslyckade försök att utveckla en egen mobitelefon. De har nu kommit till insikt om att de behöver kunskap utifrån för att klara av de tekniska utmaningarna, skriver New York Times.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Molin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro