ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook har börjat översätta engelska inlägg – så här stänger du av funktionen

Hugo Ewald · 12 Dec 2016
Uppdaterad 12 Dec 2016
Översättningarna är ofta dåliga och ibland till och med oförståeliga.

Översättningarna är ofta dåliga och ibland till och med oförståeliga. Foto: Skärmdump/Metro


Under måndagen har flera Facebookanvändare rapporterat att Facebook har börjat att översätta engelska inlägg automatiskt. Funktionen är dock enkel att stänga av. Så här gör du.

klar

Artikellänk är kopierad

Under måndagen möttes många Facebookanvändare av att inlägg på engelska börjat att översättas automatiskt av Facebook. Översättningarna, som görs automatiskt av Microsofts tjänst Bing, är ofta dåliga och ibland till och med oförståeliga.

Funktionen är dock lätt att stänga av. Det tar bara någon minut.

1. Klicka på den nedåtpekande pilen längst upp till höger på Facebook.2. I menyn som då kommer upp väljer du ”Inställningar”.3. Klicka dig sedan in på ”Språk”.4. Där kan du fylla i vilka språk du förstår och vilka språk du inte vill ska översättas.5. För att inlägg på engelska, eller andra språk du förstår, inte ska översättas kan du fylla i de språken under fliken ”Vilka språk förstår du?”.6. Inlägg på engelska kommer nu inte längre att översättas.

Du kan också, om du ser ett översatt inlägg i flödet, stänga av funktionen där. Du klickar då på kugghjulet precis under den översatta texten och kan där välja ”Översätt aldrig Engelska” eller ”Inaktivera automatisk översättning för Engelska”.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro