ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook hjälper dig att veta om dina nära är i säkerhet

· 14 Nov 2015
Uppdaterad 14 Nov 2015
Såhär ser säkerhetskollen ut.

Såhär ser säkerhetskollen ut. Foto: Skärmdump


Efter terrorattackerna i Paris har Facebook infört en säkerhetskoll. Där kan du meddela dina vänner om du är i säkerhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Samtidigt som det rapporteras om minst 100 döda och flera skadade blir många anhöriga till personer som befinner sig i Paris oroliga för sina nära och kära. Nu har Facebook infört en säkerhetskoll som ska underlätta. Men den kan den som är i området och som är i säkerhet snabbt berätta det för vänner och familj med bara ett knapptryck och så får familj och vänner en avisering om detta. 

Säkethetskontrollen kan också hjälpa dig med att ta reda på hur det är med vänner och familj i det berörda området och kontakta dem samt berätta vad du vet om var en vän eller familjemedlem är eller hur de mår. 

Säkerhetskollen har använts tidigare vid stora katastrofer. Vid jordbävningen i Nepal i april i år användes funktionen. Idéen till tjänsten föddes efter tsunamin i Japan 2011 och lanserad officiellt 2014. 

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro