ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook kartlägger uppdateringar du inte publicerar

Gustaf Eriksson · 14 Dec 2013
Uppdaterad 14 Dec 2013
Facebook kartlägger uppdateringar du inte publicerar

Facebook kartlägger uppdateringar du inte publicerar Foto: TT


Facebook vet vad du väljer att hålla hemligt. En studie som Facebook-medarbetare ligger bakom avslöjar att det sociala nätverket samlar in information om statusuppdateringar som användarna väljer att inte publicera.

klar

Artikellänk är kopierad

Kändes det vid närmare eftertanke inte så kul att berätta alla detaljer om din festkväll? Bestämde du dig för att hålla informationen om ditt exem för dig själv? 

Säkerligen har du någon gång börjat skriva en statusuppdatering på Facebook, för att sedan ångra dig och radera texten. Men om du trodde att ingen kan se vad du skrivit in är det läge att tänka om. 

Facebook kartlägger nämligen även opublicerade statusuppdateringar. Det avslöjas i en studie som två Facebook-medarbetare publicerat, rapporterar nättidskriften Slate. 

Förutom i statusuppdateringar samlar det sociala nätverket även information om hur du censurerar dig själv i kommentarer på andra användares sidor.

Enligt studien kartlägger Facebook i nuläget bara att du raderar text, men det är fullt möjligt att även ta reda på vad du tänkt skriva.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro