ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook larmar: 50 miljoner konton hackade

Annica Ögren · 28 Sep 2018
Uppdaterad 28 Sep 2018
90 miljoner konton har loggats ut.

90 miljoner konton har loggats ut. Foto: Pixabay/Facebook


En säkerhetsläcka har identifierats hos Facebook där 50 miljoner Facebookanvändare har utsatts för risk att bli hackade. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Upptäckten ska ha gjorts på tisdagen den 25 september.

”I tisdags upptäckte vi att en angripare utnyttjade en teknisk sårbarhet för att hacka in sig på runt 50 miljoner användarkonton på Facebook”, skriver Facebooks medgrundare Mark Zuckerberg, i ett inlägg på Facebook.

Företaget har även gått ut med ett pressmeddelande där man skriver att läckan ska ha funnits i funktionen “visa som”, en funktion där användarna kan se hur sin profil ser ut för utomstående.

Där ska hackarna ha fått tillgång till en digital nycklar som håller personer inloggade på Facebook under en längre tid, så att de inte behöver skriva in sitt lösenord på nytt varje gång de använder appen.

90 miljoner har loggats ut

I pressmeddelandet skriver företaget även att de är inne i ett tidigt skede i utredningen och att de ännu inte vet vem eller vilka som ligger bakom attacken.

Totalt har omkring 90 miljoner Facebookanvändare loggats ut från sina konton efter att ha löpt risk att få sina konton hackade.

Berörda konton ska även ha fått en notis överst i nyhetsflödet med en förklaring på det inträffade, enligt pressmeddelandet.

LÄS MER
Facebook och Viralgranskaren i unikt samarbete
klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro