ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook-miljardären får 100 miljoner skattekronor

Aron Andersson · 27 Okt 2011
Uppdaterad 27 Okt 2011
När Facebook ska bygga serverhall kommer svenska regeringen gå in med 100 miljoner kronor till bygget.

När Facebook ska bygga serverhall kommer svenska regeringen gå in med 100 miljoner kronor till bygget. Foto: Sweco / Scanpix / Montage


Facebook är ett av världens största – och rikaste – företag. Men när de startar verksamhet i Sverige ska 100 miljoner skattekronor finansiera bygget.

klar

Artikellänk är kopierad

För inte längesedan värderades Facebook till 350 miljarder kronor. Mark Zuckerberg är vd för företaget och hans egen förmögenhet beräknas till över 100 miljarder kronor. När företaget nu bygger serverhall i Luleå ska svenska regeringen stödja bygget med 100 miljoner kronor. – Vi har EU-pengar, det regionala investeringsstödet, och Luleå ligger inom stödområde B, och då finns det möjlighet för regeringen att främja nya etableringar som i framtiden genererar mer regional utveckling som ger mer jobb och företag, säger näringsminister Annie Lööf till TT. Metro har också försökt nå näringsministern som inte varit tillgänglig under dagen. Patrik Fältström har tidigare suttit i regeringens IT-råd och han menar att Facebooks beslut att bygga serverhallen i Luleå kommer att gynna Sverige. – Det är mycket positivt. Det visar att vi har bra infrastruktur, och ett bra investeringsklimat för denna typ av anläggningar säger han. Han tycker heller inte det är konstigt att regeringen går in och stödjer projektet med 100 miljoner kronor. – Anledningen är att så stora byggnationer som dessa innebär en hel del infrastrukturella kostnader som inte privat sektor är så intresserad av att investera i. Det gäller sådant som kommer finnas kvar även om företaget lägger ner sin verksamhet, som kan användas av nästa hyresgäst.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro