ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook-mobil på tisdag?

Aron Andersson · 14 Jan 2013
Uppdaterad 14 Jan 2013
Facebook-mobil

Facebook-mobil


klar

Artikellänk är kopierad

Så var det igång igen, ryktena om en Facebook-mobil. Trots att Facebook själva, gång på gång, dementerat att man arbetar med en mobiltelefon är det många som tror på en sådan nu.

På tisdag har det sociala nätverket pressträff och ryktena nu säger att det handlar om en mobiltelefon. När liknande rykten florerat tidigare har Facebook menat att företaget jobbar tillsammans med andra mobiltillverkare för att sajtens tjänster ska integreras så bra som möjligt i alla telefoner.

Det har resulterat i Facebook-optimerade mobiler som HTC Chacha, och i senaste versionen av IOS har Facebook också integrerats ännu djupare.

Spekulationerna inför tisdagens presentationen handlar både om en faktiskt mobil, men även om ett operativsystem för mobiler. Tekniksajten Techcrunch resonerar kring hur det vore rimligare att anta att Facebook presenterar ett Facebook OS, som skulle fungera till flera mobiler. Och om företaget faktiskt visar en nytillverkad mobiltelefon så är det troligt att någon redan etablerad mobiltillverkare står för hårdvaran.

Marknaden för mobila operativsystem är dock ganska mättad redan i dag, och frågan är vem som skulle välja bort andra funktioner för att få en Facebook-optimerad mobil? Alltså, finns det verkligen ett behov eller intresse av en Facebook-mobil?

Bild: Scanpix.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro