ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook om Paris-kritiken: Vi bryr oss lika mycket om alla människor”

Aron Andersson · 16 Nov 2015
Uppdaterad 16 Nov 2015
När Mark Zuckerberg visade sitt stöd efter attentatet i Paris fick han motta mycket kritik.

När Mark Zuckerberg visade sitt stöd efter attentatet i Paris fick han motta mycket kritik. Foto: Facebook / Montage


Franska profilbilder och speciella säkerhetsfunktioner efter Parisattentatet fick flera användare att rasa mot Facebook. Men tekniken ska användas i flera situationer framöver, meddelar företagets vd nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter terrorattentaten i Paris har Facebook fått kritik. Det sociala nätverket har gjort det möjligt för användare att visa sitt stöd genom att byta profilbild till franska flaggan. Dessutom aktiverades funktionen ”safetycheck” som låter användare meddela anhöriga att de befinner sig i säkerhet.

►LÄS MER: Facebook kritiseras: Visar stöd för Frankrike men inte för Libanon

Kritiken handlar om att liknande funktioner inte använts vid andra attentat. Dagen före attacken mot Paris dog ett 40-tal människor i Beirut, Libanon, i ett annat attentat som IS tagit på sig. Facebooks grundare och vd, Mark Zuckerberg, fick personligen ta emot kritik när han uppdaterade sin profilbild.

”Var är flaggorna för andra länder som dagligen är måltavlor för internationell terrorism?”, frågade en användare.

”Vad hände med Libanon Mark Zuckerberg? Ingen flagga för det ännu?”, skriver en annan användare.

►LÄS MER: Anonymous till IS: ”Vi startar den största attacken någonsin mot er”

Men Zuckerberg valde till slut att svara på kritiken med att åtminstone säkerhetsfunktionen ”Safetycheck” framöver kommer att användas i fler situationer.

”Många har med rätta frågat varför vi satte på Safetycheck för Paris men inte för bombdåden i Beirut och andra platser. Fram till i går var vår policy att bara aktivera Safetycheck vid naturkatastrofer. Vi har precis ändrat detta och planerar nu att aktivera Safetycheck vid fler mänskliga katastrofer framöver”, skriver Zuckerberg i en kommentar.

”Vi bryr oss om alla människor lika mycket, och vi kommer att anstränga oss hårt för att hjälpa människor som lider i så många av dessa situationer som möjligt”, skriver han vidare.

►LÄS MER: Obama och Putin ska utplåna Islamiska staten – tillsammans

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro