ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook stoppade Idols framgång i jul

Aron Andersson · 21 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Simon Cowell och Zack de la Rocha, frontman i Rage Against The Machine.

Simon Cowell och Zack de la Rocha, frontman i Rage Against The Machine. Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

En grupp på Facebook har fått nog av Idols brittiska motsvarighet. Deras nätkampanj gjorde Rage Against The Machine till julens listetta.Simon Cowell är inblandad i American Idol, Britain's Got Talent och The X-Factor (ett väldigt Idol-likt tv-program som tagit över efter Idol på brittisk tv). Vinnare från det sista programmet har fått julens listetta i Storbritannien fem år i rad.Nu är det många som fått nog av den rättframme och retsamme jury-medlemmen och hans framgångar.På Facebook har det startats en grupp vars mål är att någon deltagare från Simon Cowells program inte ska få julens stora hit. Istället uppmanar de gruppens medlemmar att ladda hem Rage Against The Machines låt "Killing In The Name Of".

Nu har beskedet kommit. Deras kampanj var framgångsrik och Rage Against The Machine blev nummer ett. Det var första gången som en låt blir etta bara genom nedladdningar och alltså första gången på fem år som inte en vinnare i Simon Cowells program tar platsen.

Dessutom har gruppen samlat in över 700 000 kronor till härbärgen för hemlösa, skriver CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro