ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook tar 100 dollar för meddelanden till Zuckerberg

Gustaf Eriksson · 14 Jan 2013
Uppdaterad 14 Jan 2013
100 dollar för att skriva direkt till Zuckerberg

100 dollar för att skriva direkt till Zuckerberg Foto: Scanpix


Facebooks desperata jakt efter sätt att tjäna pengar på fortsätter. Det senaste greppet är att ta betalt för meddelanden. För 100 dollar kan du komma i direktkontakt med grundaren Mark Zuckerberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Tycker du att det har blivit för mycket reklam på Facebook? Stör du dig på en ny funktion? Nu kan du säga ditt hjärtas mening direkt till grundaren Mark Zuckerberg. Men det kostar. För att ditt meddelande ska landa direkt i Zuckerbergs inbox får du betala 100 dollar, motsvarande omkring 640 kronor. 

För att skydda sina användare mot skräppost skickar Facebook alla meddelanden som kommer från personer utanför det egna nätverket till en speciell låda, som få känner till och ännu färre använder sig av. 

Men Facebook är hårt pressat att tjäna pengar, och i slutet av 2012 offentliggjorde bolaget att alla som betalar för sig skulle kunna skicka meddelanden direkt till främlingars "riktiga" inboxar.

Kostnaden för detta har dock varit okänd. Men nu har sajten Mashable testat att skicka ett meddelande till grundarens inbox, och notan blev saftiga 100 dollar.  – Vi testar ett par extrema prisnivåer för att se vad som fungerar för att filtrera bort skräppost, säger en talesperson för Facebook till CNN Money. 

Andra funktioner som Facebook lanserat för att håva in pengar är möjligheten för användare att köpa riktiga presenter till sina vänner och att betala för att få en statusuppdatering att synas mer.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro