ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook vapen mot nattstängd tunnelbana

Anders Göransson · 21 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

KRITIK. Årets internetfluga Facebook har blivit SL-kritikernas nya vapen. På bara två dygn har över 1 800 personer gått med i en grupp på sajten som protesterar mot planerna på indragen nattrafik.– Vi startade gruppen i tisdags morse. Första dygnet fick vi över tusen medlemmar. Nu kommer de inte in i riktigt samma takt, men det finns fortfarande massor av väntande inbjudningar, säger 25-åriga Terese Lilliehorn, en av initiativtagarna.

"Stoppa SL:s vardagsmord!" är namnet på gruppen, och syftet är att protestera mot SL:s förslag om att sluta köra tunnelbanan och pendeltågen på vardagsnätterna och ersätta dem med nattbussar.Enligt Terese kommer förslaget att betyda att många människor antingen håller sig hemma kvällstid, eller tar sig hem tidigare än tänkt och kanske inte slutför det som de tänkt göra.– Vi lever i en modern storstad och det är inte alla som jobbar mellan åtta och fem. Dessutom sker väldigt mycket i Stockholm på vardagarna, kulturliv och andra aktiviteter, där man är beroende av de här sista tågen.

Om ett par dagar kommer Terese och hennes meningsfränder att öppna en ny hemsida med ett upprop mot förändringarna. Besökarna kan underteckna protestlistan som ska presenteras för politikerna innan SL-styrelsen behandlar frågan på torsdag i nästa veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro